FilmFun

FilmFun

Napoleon

2024. március 17. - CriticKrisz

Ridley Scott elkészítette újabb történelmi eposzát az Apple TV+-nak. Illetve a moziknak is, mivel az Apple úgy döntött 2023-ban három filmjét is nagyvásznakra küldi mielőtt streaming platformján elérhetővé tenné őket. Ez gazdaságilag kevésbé, presztízs nézőpontból pedig mérsékelt siker lett. A Megfojtott virágok bár anyagilag bukott, a díjszezonban érdekelt volt. Az Argylle egyik szempontból sem volt versenyző. A Napoleon pedig, lássuk:

21xp-napoleon-03-mwvc-articlelarge.jpg

Bár tényleg eposzi, a nagyívű szót nem tudnám használni vele kapcsolatban. Méghozzá azért mert pont a nagy ív hiányzik belőle. Olyan, mintha egy sorozatot néznél zanzásítva. Tőlem távol álljon, hogy szeressem a vontatott történeteket de egy sebességfokozattal visszakapcsolhatott volna Scott. Bár létezik egy rendezői változat, amit még semmilyen platformon nem láthattunk. Lehet, hogy ez rendbe teszi azt a részt ami a hiányérzetemet generálja. De egyelőre azt tudom értékelni amit láttam. És azért ebben is van értékelendő. A csatajelenetek fantasztikusak. A nagy totálok lenyűgözőek. A film rendkívül explicit ami jót tesz az egész megítélésének. Joaquin Phoenix jól hozza a hadvezérként rettentő, civilben szerencsétlen flótás Napoleont. Vanessa Kirbyben érezhetően több van és elvileg ezt meg is mutatja a rendezői változatban, mivel ott állítólag nagyobb szerepet kap a hadvezér és Josephine kapcsolata. 

 

Bár a Napoleon sokszor vagdalózónak hat és hagy némi hiányérzetet, mégis egy látványos és epikus mű.

 

ems_chjklwvtcy1hc3nldhmvbw92awvzlzu2nzuxmtgyltfkmdgtndhjyi05mtu4lwflywrmnmm5zjyxnc5qcgc.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfun.blog.hu/api/trackback/id/tr9718355953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása