FilmFun

FilmFun

Eszmefuttatás: Mi a helyzet az MCU-val?

Vajon elég lesz egy sikeres Deadpool a reneszánszhoz?

2024. március 23. - CriticKrisz

A Marvelt vagy szűkítve, az MCU-t (Marvel Cinematic Universe) senki olyannak nem kell bemutatni aki az elmúlt 10 évben járt mozi közelében. Lehet ez olyan ember aki szereti és olyan is aki nem. De azt mindenképpen ki lehet jelenteni,hogy a Marvel filmek meghatározó szereplői voltak a filmes világnak az elmúlt 15 évben. És majdnem ekkora popkulturális hatással is voltak a világra.

marvel_cinematic_universe_logo.png

Viszont az elmúlt időszakban valami nem stimmel. Egyértelmű,hogy az Infinity Saga egy olyan mércét állított fel amit rendkívül nehéz lenne hozni. Talán nem is mindenki várta el ezt. De ami jött arra viszont kevesen számítottak. A Végjáték után úgymond lecsengésképp jött még egy Nincs hazaút ami a fan service miatt még működött is. Személy szerint a Love and Thundert is szerettem. De ez már csak annak jött be aki teljesen tudott menni Waititi eszementségével. Az ötödik fázis pedig elég gyatrán néz ki eddig. A Hangya és a Darázs: Kvantumánia volt hivatott felvezetni az ötödik fázist és bemutatni annak főgonoszát, Kangot. Itt a dolog már több sebből vérzik. Például Kang megformálója Jonathan Majors botrányba keveredett. Testi erőszakot alkalmazott párja ellen így a bíróság elé kellett állnia. A Marvel meg így inkább kiállt mögüle és egy ideig úgy tűnt teljesen kukázzák a Kang vonalat. Ez azért is tűnt drasztikus lépésnek mert egy elég komoly mérföldkőnek számító Bosszúállók filmet a Kang-dinasztia alcímmel látták el.

960x0.png

Ezután már olyan hírek láttak napvilágot, miszerint maga Kang mint karakter nem lesz eltávolítva. De Majors mint színész igen. Ergo újracastingolják a karaktert. Ez a multiverzumok ismeretében nem lenne nagy dolog. El is kezdődött a találgatás. Többek között Colman Domingo és John David Washington neve is felmerült. De ez a mentőcsónak még arrébb van. Viszont egy úszógumi minimum kéne az MCU-nak a felszínen maradáshoz. Ugyanis az eddigi legújabb filmjük a Marvelek földbe állt. Bár a kritikai fogadtatása nem siralmas, a bevételi adatai azok. Ez pedig a Disneynek, amely a Marvel filmes jogait birtokolja, nagyon rossz hír. A Mickey-egeres cég ebben az évben nem sok mindent dob piacra mozis fronton. Elvégre a színészek és a forgatókönyvírók sztrájkja szépen betett a filmgyártásnak. Így, bár a Deadpool harmadik részét is megrángatta a SAG-balhé, sikerült befejezni az egyedi szuperhős kalandját. Amely egyébként a Deadpool és Rozsomák címet kapta. Így visszatér és megtér nagy barátja mellé Hugh Jackman.

hugh-jackman-ryan-reynolds-deadpool-012324-4-3a6ee7a8c28b472c9a347a431f3b225b.jpg

Többek között ennek köszönhetően a Deadpool és Rozsomák szinte biztosan anyagai siker lesz. De már maga Ryan Reynolds elképesztően stílusos szuperhőse is garancia a boldogságra. Csak az a kérdés,hogy elég lesz-e ez ahhoz, hogy a Marvel fanok és az úgymond semleges nézők visszataláljanak a legsikeresebb szuperhős istállóhoz. Plusz érdekesség,hogy minderre egy X-Men karakterre lesz nagy szükség ami nem olyan régen került a Disney égisze alá,hogy ilyenformán jelen lehessen ebben a moziverzumban. 

cf63209dc7689dd0c53e9fd029c0201b2a-17-deadpool-x-men_rsquare_w400.jpg

A Disney új stratégiája Kevin Feige elmondása alapján a sorozatok terén is változni fog. Szabad szemmel jól látható volt az,hogy csak úgy ömlik a tartalom a stremingplatformra, csak éppen a minőség marad el. Ezt elismerték a vezetők is, így stratégiaváltás van folyamatban. Kevesebb sorozat fog érkezni a kisképernyőre de ezek erősebb alkotások lesznek. Legalábbis ezek a vágyak. És reméljük találkoznak ezek a remények és a nézői elvárások. Mert mindenkinek szüksége van hősökre és jó lenne ha ezeket meg is kapnánk, új köntösben. De ha mégsem alakul így az Infinity Saga egy olyan dolog amit nem vehetnek el tőlünk és aki együtt élve ezzel az egész sorozattal átélte ezt, az egy életre szóló filmes és mozis élménnyel gazdagodott.

 

desktop-wallpaper-avengers-endgame-assemble.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfun.blog.hu/api/trackback/id/tr8918362417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása