FilmFun

FilmFun

Az űrhajós

Adam Sandler ismét megmutatta,hogy tud ő ha akar

2024. március 09. - CriticKrisz

Az írás spoilereket tartalmazhat!

Tehát mint mondtam Adam Sandler ismét megmutatta, hogy tud ő ha akar. Írom mindezt úgy,hogy én simán elvagyok Sandler gyökerebb vígjátékaival is. Amikben szerintem ő is látja ezt a tényezőt. Az eggyel normálisabb romkomjait meg kifejezetten csípem. De az Űrhajós nem ilyen. Ez egy sci-fi/dráma és mindkét kategóriát ki is érdemli. Még ha egészen a film végéig az első miatt kicsit fáztam is. A végére erre egy elég érdekes koncepciót sikerült ráhúzni de azért senki ne keresse benne az Interstellart. A drámáért pedig Sandler és az ő játéka felel. Nyilván már a karakter helyzete, hogy egyedül van az űrben rengeteg ideje és közben a kapcsolata szép lassan gajra megy, szolgáltat egy alaphelyzetet. Erre tesz rá Sandler játéka, ami véleményem szerint nem kiemelkedő de jól sikerült. Itt jegyezném meg,hogy aki teheti mindenképpen eredeti nyelven nézze a filmet mert Adam Sandler vígjáték szinkronja nagyon nincs rezonanciában a karakterrel. És ha már eredeti hang akkor még egy valamiért/valakiért érdemes ilyen módon megtekinteni ezt az alkotást. Ő pedig Hanus, alias Paul Dano. Ez az ember amit csinál az fantasztikus. Egyszerre creepy és tesz szerethetővé egy olyan lényt, akit első blikkre kétlem,hogy sokan a keblükre ölelnének. De aztán mint az a filmben is megtörténik mi is szívesen megszeretgetnénk ezt a valamit aki a film fő érzelmi vonalát szolgáltatja nekünk. Igen azt írtam valamit még akkor is ha egyértelműen ez egy pók külsejű izé. De egyrészt az űrben vagyunk. Másrészt saját bevallása szerint is egy másik univerzumból érkező lény ő. Harmadrészt pedig abban sem voltam sokáig biztos,hogy ő valóban létezik vagy csak Jakub (Sandler karaktere a filmben) feldolgozási folyamatának képződménye. De így is gondolom és akarom is hinni, hogy Hanus valóban létezett mert egy nagyon szerethető lény lett szép lassan a filmben. Emellett pedig mint mondtam Paul Dano szinkronmunkája elképesztő.

spaceman.jpg

Összességében az Űrhajós nem találja fel a spanyol viaszt és mégcsak Adam Sandler komolyabb hangvételű filmjei közül sem a legjobb de mindenképpen érdemes megnézni. Netflix film szinten szerintem az erősebbek között van. 

 

373362_1703165997_6472.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfun.blog.hu/api/trackback/id/tr4918349469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása