FilmFun

FilmFun

Vélemény: Semmelweis

Bárcsak minden magyar film legalább ilyen színvonalú lenne

2024. április 05. - CriticKrisz

Én elég szkeptikus vagyok a magyar filmekkel szemben. Épp ezért esett annyira jól a Semmelweis.

 semmelweis-jelenetfoto-10-1000x667.jpg

Ez az a film ami megérdemelte azt a mozis menetelést amit magáénak tudhat. Számomra a legnagyobb probléma a magyar filmekkel általában a túlművészieskedés. A vontatottság. A modoros dialógusok és azok még modorosabb előadásmódja. A Semmelweisben ezek nem igazán tetten érhetőek. Bár a főszereplő néha betanult hatással adta elő a dialogjait, kárpótolt érte a mimikai és non-verbális játékával. Az operatőri munka nagyon rendben volt ami sokat dobott a filmen. A díszletek is rendben voltak. Bár lehet egy-két magyar kórházat át se kéne alakítani ahhoz, hogy hatásosan meg tudja jeleníteni az adott kor egészségügyi intézményeit. Nem tudom, hogy a szerelmi szál mennyire volt valós történéseken alapuló de dramaturgiailag feleslegesnek éreztem. Ellenben maga a női karakter kellett ahhoz, hogy a történet működjön. Amely történet a valós események tekintetében alapból is erős de mint forgatókönyv is jól van megírva. Feszült és nem érezni a két órás játékidőt. A színészi játékok bár néhol csikorognak, nagyrészt rendben vannak.

 

Összességében a Semmelweis egy kiemelkedő magyar alkotás és jó lenne ha legalább ilyen színvonalú művek születnének kis hazánkban. De van ennél még feljebb is szerintem.

704.webp

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfun.blog.hu/api/trackback/id/tr1318373087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása