FilmFun

FilmFun

Eszmefuttatás: Alien-Romulus

2024. március 28. - CriticKrisz

A napokban sokmindent lehet olvasni a nyár végén érkező új Alien filmről, a Romulusról. Szerencsére ezek mindegyike pozitív infó, így van okunk bizakodni abban, hogy egy nagyon jó filmet fogunk kapni.

alien-romulus.jpg

A legtöbbet hangoztatott dolog a franchise legújabb darabjával kapcsolatban az az, hogy sok mindenben lesz hű inkább a Nyolcadik utas: A Halálhoz és a Bolygó neve: Halálhoz, mintsem a Prometheus-hoz vagy a Covenant-hoz. Egyrészt ez érthető is, mivel a film az első két rész közti időszakban fog játszódni. Másrészt pedig örvendetes, mert a két legjobb részről beszélünk. Az, ha megtartják ezeknek a szellemiségét is de felturbozzák a modern kor lehetőségeivel és lendületével, nagyon jó végeredményt hozhat. Mert bár számomra a második rész tempóját tekintve sem hagyott kívánnivalót maga után, az elsővel voltak efféle gondjaim. Cserébe kárpótolt az atmoszféra. A Romulus esetében olyan modernkori újítás-cunamira nem kell számítani, hogy minden szét lesz CGI-ozva. Ami nem is baj. Fede Alverez rendező ugyanis elmondta,hogy nagyon sok mindent igyekeznek praktikus effektekkel megcsinálni. Ezek ha igényesen el vannak készítve sokszor jobban mutatnak mint a CGI. Ha pedig már szóba került a rendező neve, hadd említsem meg,hogy ő az egyik legfőbb oka annak, hogy bizakodó vagyok a filmmel kapcsolatban. Ugyanis a Gonosz halott remake és a Vaksötét rendezője egy garancia arra, hogy erős és lüktető filmet kapunk majd. Ha mindezt összeeresztjük az Alien filmek atmoszférájával, abból valami kivételes jöhet össze. Reméljük így lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfun.blog.hu/api/trackback/id/tr418365353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása