FilmFun

FilmFun

A sógun 1-2. rész

Ázsiai Trónok harca

2024. március 15. - CriticKrisz

Mint azt az alcímben is írtam, a Sógunt (de hülyén néz ki ez magyarosan leírva) sokan az ázsiai Trónok harcaként lebegtették be. Ebben van is valami. Ugyanúgy megy az ármány és a politikai adok kapok. Csakhogy ez sokkal bonyolultabb ebben a kultúrában. Na és ezekkel a nevekkel. Valamint úgy, hogy a karakterek rettenetesen hasonlítanak egymásra. Szóval erősen résen kell lenni ha követni akarod az eseményeket. Mert itt nem lehet abba kapaszkodni, hogy nem baj ha kissé lemaradtam majd behozom, addig is elvagyok a szaftosabb jelenetekkel. Mert sajnos a Sógun első két részében ezekből nincs túl sok. Amik vannak azok viszont elég kemények.

770.webp

Viszont ha tudod tartani a lépést akkor egy egész pofás story kezd itt kialakulni. Talán én személy szerint nem pont azzal a karakterrel szimpatizálok akivel a sorozat alkotói elképzelték. Nyilván nem is a legnegatívabakkal. De sokrétű lesz ez a történet szóval még sok minden alakulhat. Maga a kultúra és ez a világ egyébként lenyűgöző és elképesztően stílusos. A design, a jelmezek és a fényképezés kifejezetten profi munka. Sorozat szinten egyértelműen magas színvonalú. A karakterek nagyon karizmatikusak és a színészek első osztályú munkát végeznek. Igaz ez főleg a magas rangú vezetőkre. Bár azért a Trónok harcával én még nem emlegetném egy lapon, egyrészt még nagyon az elején járunk (már 4 rész elérhető egyébként a Disney+-on) másrészt a Game of Thrones által feltett lécet elég nehéz megugrani. Szóval én arra bíztatok mindenkit aki még nem kezdte el de érdekli,hogy mindenképpen adjon neki egy esélyt. És egész nyugodtan alkalmazza az általam is alkalmazott sorozat-tesztelési módszert. Minden sorozatnak amibe belekezdesz adj két részt minimum. Az első rész általában bevezet a világba és utána kezdődik a fő történetszál. Bár ez nem mindig van így, a két részes módszer akkor is indokolt ha esélyt akarsz adni egy sorozatnak.

 

643504_1698959070_4367.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfun.blog.hu/api/trackback/id/tr1318354731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása