FilmFun

FilmFun

Sorozat-review: Fallout

2024. április 17. - CriticKrisz

A Prime Video elhozott nekünk egy újabb sorozatadaptációt. Ráadásul nem is akármilyet.

fallout-tv-show-video-game-easter-eggs-locations_uuyn_1080.png

A Fallout egy elég népszerű játék. Így alapból lehetett már egy bázisa a sorozatnak. Jómagam sosem játszottam vele és nem is igazán tudtam miről szól. Ahogy észrevettem sokan hasonlóképpen voltak mint én, és csatlakoztak a sorozathoz, mindenfajta előismeret nélkül. És ismét van bátorságom az ő nevükben is beszélni. Sok ilyen nézőnek tetszett is a sorozat. Ahogy nekem is.

 

A Fallout világa már alapból csalogató. Elképesztően jól néz ki. Mindezt pedig nagyrészt rendes helyszínen vették fel. Méghozzá Namíbiában. Ahol annyira egybevágott a környezet pusztulása sorozatbeli atomkatasztrófával, hogy szinte alig kellett változtatni a helyszín küllemén. Így nem is kell külön kiemelni, mennyire autentikus volt a közeg amiben a színészek mozoghattak. Azok a színészek akik nagyon jó munkával, fantasztikus karaktereket keltettek életre. Ennek élén jár az én szememben Walton Goggins, aki egy ghoult formál meg a sorozatban. Teszi ezt olyan erőteljesen, hogy még az 5 óra alatt felkerülő maszkja sem tudta elfedni a fantasztikus játékát. Ahogy a mozgása is nagyon jellegzetes és azzal is egy olyan egyéniséget ad az általa alakított karakternek, hogy az vonzza a szemet. Akármilyen ronda is. Bár a sorozat alkotói elmondták, hogy a maszkkal inkább egyfajta tekintélyt akartak kelteni, nem undort. Szerintem ez sikerült.

newfile.jpg

Ella Purnell-el kapcsolatban eleinte voltak aggályaim. Láttam korábban a Yellowjackets-ben. És bár az a szerep korántsem volt annyira erőteljes és jelentőségteljes mint ez, kételkedtem a kvalitásaiban. Elég nagyot tévedtem. Egyrészt hibátlanabb casting az adott karakterre nem is jöhetett volna létre. Másrészt Purnell olyan gyönyörűen játszotta el Lucyt,hogy felüdülés volt nézni. 

fallout_s1_fg_firstlook_101_035_025_vr059_00086508-copy.jpg

Az egyetlen nagyobb szerepet kapó színész, aki nálam mellément az a Maximust alakító Aaron Clifton Moten volt. A karakterrel is voltak problémáim. Például,hogy rohadtul nehezére esett megszólalni. Plusz a cselekedetei is kérdőjelesek voltak. A színész pedig szerintem nem volt túl jó.

Ellenben a sorozat összességében nálam nagyon működött. Az egész világ, mint már említettem beszippantott. A fő szál bár eleinte nem volt túl érdekes, a végére beindult és tartogatott pár olyan csavart, ami különlegessé tette. Ezek közül volt ami előrelátható, volt ami pedig meglepő csavarként üzemelt. De a fősodornál még így is jobban tetszett az epizódok külön-külön való erőteljessége. Mindegyiknek volt egy olyan sodrása és lendülete, ami magával vitt. Emellett elképesztően bátor is volt. Nem ismert határokat. Sem a vérben, explicitásban, sem pedig a humorban. Amely humor elképesztően jól működött, hol groteszk módon, hol a szituációs komédia keretein belül. Ehhez itt ismét Purnell-t kell felhoznom, aki ennek a legerősebb mozgatórugója volt talán.

 

A sorozat látványban is teljesen rendben van. Magasan egy átlag széria minőségen felül jár. Külön tetszett, hogy minden egyes címkiírás külön tematikát kapott, ami nagyon jól illeszkedett az adott epizódhoz és marha jól is nézett ki. 

mv5bzjq0yjaynwqtmjrjmc00nzmxltlknjetywqznmqwngrlmgjkxkeyxkfqcgdeqxvymdm2ndm2mq_v1.jpg

A Fallout tehát egy Fallout-játék szűznek is nagyon jó szórakozást nyújt. Marhára élvezhető. Sokszor megdöbbentően jó dolgok történnek a képernyőn. Valamint tartogat olyan húzásokat, amik a komolyabb történetre éheseket is jóllakathatják. 

fallout-show-dog.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfun.blog.hu/api/trackback/id/tr5218383025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása